Услуги

Разполагате с Вашите средства 24 часа в денонощието, дори и през уикенда

За 1 минута можете да разкриете/закриете банкова сметка за Онлайн депозит, като избирате неговата срочност и валута

Плащате битовите си сметки без такси

Извършвате различни по вид банкови транзакции с много по-ниски такси

Самостоятелно нареждане и плащане на масови файлове за корпоративни клиенти

Image

Сигурност при работа с Интернет банкиране

Често задавани въпроси за услугата Интернет банкиране от Инвестбанк АД

Регистрацията се извършва само с посещение в офис на банката, където се подписва Искане за ползване на Интернет банкиране. След подписване на това искане ще Ви бъдат предоставени потребителско име и парола.

С Пасивен достъп Ви се предоставя възможността да следите движенията по Вашите сметки и авторизациите по наличните банкови карти. Лесно и бързо можете да проверите салдото по Вашите сметки.

С Активен достъп Ви се предоставя и възможността да потвърждавате и нареждате банкови преводи. Имате възможност да заплатите и Вашите битови сметки директно през платформата.

Ако забравите Вашата парола за Интернет банкирането, то можете да си създадете нова такава през бутона „Забравенa парола“.

Има два метода за създаване на нова парола:
Чрез имейл или чрез банкова карта. Ако изберете метод „чрез имейл“ то в полето за въвеждане на имейл адрес е необходимо да въведете адреса, който сте предоставили при регистрация на Вашето интернет банкиране. Ако не сте сигурни дали сте предоставили такъв, то използвайте метод „чрез банкова карта“. Системата ще изиска да предоставите първите 4-ри и последните 4-ри цефри от номера на издадената от Инвестбанк картата.

Ако не сте предоставили „имейл адрес“ и нямате „банкова карта“, издадена от Инвестбанк, то е необходимо да посетите лично офис на банката и да поискате нова парола.

Платформата за Интернет банкирането може да достъпвате през всеки браузър. Единствено ако ползвате Банков сертификат или Електронен подпис, като авторизационен метод е необходимо да използвате браузер Интернет експлорър.

Лимити:
Максимален общ дневен лимит: 200 000 лв.
Максимален лимит на транзакция: 50 000 лв.
Лимитите са еднакви за физически и корпоративни клиенти и могат да бъдат променяни след изрично искане на клиента.

Да, те могат да бъдат променяни, след изрично попълване на „Искане“ от клиента в офис на банката. Можете да пуснете такова искане и от Интернет банкирането, през меню „Поща“, като уточните размера на лимитите. Ако имате повече от един профил е необходимо да уточните за кой профил искате те да се коригират.

Тази проверка може да направите от меню Справки/Наредени преводи.

Ако Вашият превод се намира в таблица Наредени плащания , то Вие сте извършили коректно процедурата по нареждане. Необходимо е да следите „статуса“ на превода. Ако той е „осчетоводен“, това означава, че преводът е изпратен успешно.

Ако Вашият превод се намира в таблицата Чакащи плащания , то това означава, че не сте завършили процеса по изпращане на този превод към банката. Ако на статус е отразено „записан“, то това означава, че трябва да го потвърдите с Вашия авторизационен метод. Ако статусът му е „потвърден“, то това изисква да натиснете бутон „изпълни“ и да го изпартите към банката за изпълнение.

Причината да спрете да получавате iTan кодове може да е следната:

  • СМС кутията във Вашия телефон е препълнена и устройството не приема никакви нови смс-и. Необходимо е да изтриете част от наличните смс-и и да поискате нов iTan код.
  • През настройките случайно сте забранили получаването на СМС-и от нашия номер.
  • Наскоро сте пренесли телефонния си номер към друг оператор – в този случай е необходимо да уведомите банката.
  • Ако сте променили телефонния си номер е необходимо да постетите офис на банката и да предоставите новия си номер.